EL MERCAT DE L'HORT NOU

El mercat que seixanta-cinc veïns van demanar

Per trobar els origens de l'actual Mercat de Sants, ens hauríem de passejar pel carrer del Sant Crist, l'antic camí ral, els anys previs a la construcció dels grans vapors. Llavors era una de les principals vies del municipi i on, els dies de mercat, es muntaven les parades que els mateixos pagesos i pescadors insta·laven per vendre els seus productes.

Aquesta és la història d'un mercat que va haver de passar per dues ubicacions prèvies, dos projectes constructius i superar els entrebancs de l'agregació de Sants a Barcelona, per poder arribar a veure la llum. Un procés llarg i complicat que va culminar feliçment la primavera de 1913, amb la inauguració del Mercat de l'Hort Nou.

L'activitat comercial els primers anys

Els productes de proximitat, no són una moda d'ara

Ja en aquella època, els petits productors del camp ja venien les seves collites al voltant del mercat i la gent del barri de Sants, sense ser-ne conscient, estàven creant una tendència que més de cents anys després segueix viva.

Comerciants i venedors al voltant del mercat

Les parades exteriors van prendre un nou simbolisme ampliant la clientela del mercat, que a més de comprar productes d'alimentació a dins, podien trobar-hi una mica de tot pel seu voltant i de pas, fer una passejada.

2009, projecte i remodelació del mercat

El Mercat Nou s'havia fet vell

El pas del temps no perdona i tot ho malmet. El Mercat de Sants no podia ser una excepció, malgrat que al llarg de la seva llarga història s'havien fet sempre que calia, les reformes necessàriaes per anar-lo mantenint.

La carpa provisional a la rambla de Badal

A finals de 2009, tots els comerciants van haber de treballar de valent per tenir-ho tot a punt pel dia de la inauguració. Per primeda vegada a la seva història, el Mercat de Sants obria fora de l'emblemàtic edifici.

2010, començava una obra que duraría quatre anys

Un cop el vell mercat va restar buit d'activitat, sense el brogit de venedors i compradors, va arribar l'hora de posar en marxa el projecte de reforma integral de l'edifici i les excavadores en vàren ser les primeres convidades.

El Mercat de Sants, torna a ser nou

El 14 de maig de 2014, el Mercat de Sants obria les seves portes per acollir a tots els veïns del barri, oferint un espai totalment renovat on alimentació, tradició centenària i modernitat, conviuen en armonia.

©2023 Associació de Venedors del Mercat de Sants